Пловдив Опълченска 13

0882034121

Екип

Кристина

Кристина е един гражданин на света, вдъхновен от изобилието уникални култури, които е изследвала в продължение на повече от десетилетие номадски живот на 6 континента.

Международен учител 500YTT, със световнопризнати квалификации и обучения в областта на йога (200 YTT Yoga and Еnergetics, Bali, Indonesia 2015; 300RYT Yoga, Tantra and Shamanism, Ecuador 2021) и фитнес образованието (Australian College of Sport and Fitness, Melbourne, Australia 2016), с опит в преподаването в повече от 5 държави. Учейки се и попивайки от различни направления и учители по целият свят, тя ще създаде за вас клас, който комбинира едни от най-ценните техники и практики на множество йога течения и стилове.

През последните няколко години се завръща в България и живее в Пловдив, където отваря йога студио ЛунаРа Йога.

Водена от дълбоката си автентичност, тя се стреми да разпръсне позитивна вибрация около нея и зареди всеки в класа й.

„След магистратурата по Стратегически Маркетинг от Англия, не ми трябваше много време в забързания бизнес свят на Лондон за да разбера, че това не е моят път и тепърва имам да откривам мисията на живота си. Започнах да пътувам и живея по далечни точки на света, обикаляйки Африка, Азия, Северна и Южна Америка, Австралия и Нова Зеландия. Йога бе неизменим мой спътник през последните 15 години, като постепенно и неусетно се превърна в призвание. С удоволствие ще ви въведа в нея и споделя с вас това дълбоко преживяване!“

„Бъди тук и сега, бъди себе си, дишай дълбоко и просто бъди щастлив!“

 

 

 

Елица Йоргова

Eлица Йоргова завършва с отличие Кайвалядхама Йога Институт – Лонавла, Индия, със специалност Диплома по Йога Образование и Културен Синтезис, лицензирана към Индийското Правителство с право на преподаване по целият свят. Кайвалядхама е най-старото Йога Училище в света, правейки всичко възможно да доведе Йога до всеки човек, независимо от възраст, пол, семейно положение, работа, показвайки че Йога хармонизира съвременният Живот.

Предмети изучавани в дълбочина: Патанджали Йога Сутри; Анатомия и Физиология на човешкото тяло; Йога и Ментално Здраве; Древни Йога Текстове; Преподавателски Методи; Йога и Културен Синтезис; Самкя Философия; Индийска Класическа Музика; Асани, Пранаяма, Шудхи Крия, Медитация.

От 1999г. – Посещава беседи на Учителя Перица Георгиев – Пепси, благодарение на когото се запознава с философията и практикува различни духовни практики,вдъхновени от Шри Чинмой, Сай Баба, Петър Дънов, Буда, Ошо, Руми и други. Техники като ребъртинг, интензив `Просветление`,зикр, пеене на мантри.

 

2002 – Посещава няколко месеца занимания по Йога в клуб `Патанджали` Пловдив, с Йога Учител Дамян Василев. При всяка възможност посещава занимания по Йога на други учители в страната и в чужбина.

2006, 2011, 2013, 2017 – Посещава Ошо Международен Медитационен Ашрам – Пуна, Индия, изучавайки различни техники по медитация.

2011 – Посещава Путапарти, Индия, където има щастливата възможност от много близо да види и усети силата и безкрайната обич на Сатя Сай Баба.

2011, 2013 – Посещава ашрамът на Амма – „Прегръщата светица” Мата Шри Амританандамаи Деви, участва в практиките.

2011 – Преминава обучение за сертифициран инструктор по Йога на Смеха

2005 – 2008 – Работейки като стюардеса й дава възможност да посети много храмове по целият свят, да се запознае с различни религиозни култури, традиции и мироглед.

2014 – 2015 – Обучител към курс за бъдещи Йога преподаватели към БФЙ и НСА
2014 – 2015 – Член на управителният съвет на БФЙ

2015 – става майка на прекрасно момиченце Радост

2016 – до сега – Преминава надграждащи обучени, организирани в България от БФЙ с преподаватели от Кайвалядхама Йога Институт – Д-р Бхалекар, и Д-р проф. Шарма

Ежегодно организира в България тематични Йога ваканции и лагери, вече над 40, с голяма посещаемост.
Организирани Йога ваканции в чужбина:
2016 – Гърция,о-в Тасос
2011, 2013, 2017 – Индия
2018 – Бали

Професионален опит :

юли 2008 – април 2009 : Диплома по Йога образование и културен синтезис – Кайвалядхама Индия

2006 : Диплома за работа с деца Норланд Колидж Англия

2005-2008 – Стюардеса в Gulf Air Bahrain. Сертификати – Първа медицинска помощ и Аварийни ситуации; Първа, бизнес и икономическа класа, от които 2006 – 2008 – Sky Nanny – специализирана грижа за семейства с деца на самолета .

2001-2004 : Счетоводител в `Пътни Строежи` Пловдив

Бакалавър `Финанси и банково дело`
Курс парашутизъм и пещерно дело, обича Природата и пътуванията, пеене, танци, много смях, приятели. Искрено вярва в Доброто и Любовта.

LunaraYoga | 2024