Пловдив Опълченска 13

0882034121

FeminYin Пълнолуние Везни – Баланс между живота и смъртта – ведическо напяване на Маха Мритюнджая 25.03

 

На Пълнолунието във Везни, се събираме отново, този път гмуркайки се в дълбините на автентичното звучене на мантрата Маха Мритюнджая. Ведите са древните книги на духовни и философски писания и познания в Индия, датиращи отпреди 1500г.пр.н.е.

 

Маха Мритюнджая е мощна санскритска мантра от Ригведа, една от четирите Веди. Напява се за защита, лечение и освобождаване на страха от смъртта. Маха означава Велик/а, Мритю означава смърт, Джая – Победа. С други думи, мантрата е известна като Великата мантра побеждаваща смъртта.

Тя привиква качествата на Шива, който е познат като повелителя на разрушението и трансформацията. Той е свързан с третото око, шестата ни чакра, която представлява силата на духовно познание и мъдрост извън физическото измерение. Шива символизира цикълът на живот и смърт и призовава силата на преобразуване на негативността в нов растеж и възможности.

 

Във Ведите има строго определен метод на изпълняване на мантрите и ние в този ден ще го разучим, за да завибрираме със същите звукови комбинации, които са звучали преди 3500г.

 

Дата: 25 март от 19:15ч

Място: ЛунаРа Йога

Цена : Дарение

 

Няма нужда от записване, заповядайте!

 

Криси

LunaraYoga | 2024