Пловдив Опълченска 13

0882034121

Тантра среща „Пътят на сърцето“ 26.02

Тантра е древно учение, предавано от учители на ученици, в продължение на безчислени линии на посвещение. Тантра не е религия, а наука за разширяване на съзнанието. Тя ни предоставя средства за себепознание и физическа, умствена и духовна реализация. Припомня ни, че изначално сме завършени и цялостни – нашето същество е микрокосмос, съвършено отражение на Божественото/Безкрая. Учи ни на умението да живеем пълноценно, приемайки с усмивка великата игра на Живота.
Ключът към това учение обаче не се крие в интелектуално теоретизиране, а в личното преживяване и опитност. Щом веднъж тръгнем по пътя на Тантра, всички ситуации, които изживяваме, ни се случват, за да повишат нивото на нашата осъзнатост извън пределите на егото, извън границите на неговите „готови“ истини и програмирани условности. Колкото по-цялостно изживяваме тези ситуации, толкова по-добре осъзнаваме Това, което Е (Сат Нам). Като резултат ние сме способни да усетим и възприемем своята идентичност с Космичния/Вселенски разум и да преживеем насладата от това сливане, щастие от съществуването. Разбира се, вървейки по този път е възможно да се появят редица фактори, които налагат промяна, но личностното развитие първо преминава през Приемането и се осъществява чрез Любовта. Тантра съветва да бъдем честни със себе си, за да реализираме нашия скрит потенциал и да развием най-светлите си качества. Това се постига не чрез отричане и осъждане, а чрез припознаване и преобразуване на нисшите енергии в нас във висши.
Именно затова първата ни тантра среща ще бъде ориентирана към сърдечната чакра. Анахата е центърът на обичта, чиято енергия активира изцелението и трансформация на всички нива – физическо, емоционално и духовно. Всеки човек е надарен с тази могъща единяваща сила, в която самосъзнанието е готово да се разтвори, за да стане едно с другия, а чрез него – и с Цялото. Обратно на енергията на егото, която е мрачна и центробежна, енергията на любовта е центроустремителна и слънчева – човекът се отваря към себе си, към другия, към света и това му позволява да проникне в сърцевината на нещата.
Ще започнем утринната среща с една фина, но дълбоко пречистваща сърдечната чакра динамична Ошо медитация. Ще продължим с кундалини йога практика, която ще ни отведе навътре в усещанията на сърцето, вибрирайки в енергията на любовта. Ще завършим със споделяне в пространството на свещен кръг, в който всеки върви по своя път с подкрепящата сила на групата.
Срещата е подходяща както за напълно начинаещи, така и за напреднали.
Заповядайте в удобни дрехи, за предпочитане в бяло, което спомага за разгръщане на аурата и пречистването на енергийните центрове (чакри).
Дата: 26.02.2023 г. (неделя)
Начало: 10:00 часа.
Продължителност: 3 часа (+/- 30 мин.)
Цена: 35 лв.
Записване на 0882034121 – Криси
Водещ: Надежда Цветкова (Пред Падма) Неин учител по Пътя на Тантра е Жан-Жак Ригу (с духовното име Ананд Шараби). Французинът е посветил живота си на изучаването и практикуването на кундалини йога и тантристкото учение под ръководството на Йоги Баджан и Бхагван Шри Раджниш (Ошо). Шараби е психотерапевт и тантрик, който основава и повече от тридесет години ръководи международно признатата Френска федерация по Тантра Кундалини йога, подготвяйки преподаватели по цял свят. Системата на школата е уникална. Тя съчетава древните ценни практики със съвременни психотерапевтични методи, предоставяйки на модерния човек достъпни средства за себепознание и себереализация.

LunaraYoga | 2024