Пловдив Опълченска 13

0882034121

Празнувай женствеността си с Магията на Индия 09.03.24

❤ Празнувайте женствеността, културата и красотата!

 

Присъединете се към нас за едно очарователно събитие, където вечното изкуство на класическия индийски танц ще се срещне с красотата на традиционната женска индийска одежда – сари и изящните рисунки с къна, с които ще привлечете здравето и любовта в живота си.

Каним ви да се потопите в изобилието, изразителността и елегантността на индийската култура.

 

Кога: 09.03, 13:00ч – 18:00ч

Програма на събитието
13:00 – 15:30 – Демонстрация и урок по класически индийски танци с Катя Тошева
15:30 – 16 – време за почерпка
16-18 – Обличане в традиционни индийски одежди с Катя и рисунки с къна с Маноела Игнатова

 

Къде: LunaRa Yoga (Лунара Йога), Пловдив, ул. Опълченска 13

 

👉За записване:0895096522 – Евелина
(Ако не отговаряме сме в занимание и ще върнем обаждане при първа възможност)

 

Цена:
– Урок по танци и обличане в сари – 57 лв
– При участие в едно от двете събития – 35 лв
– Рисунки с къна се заплащат допълнително, в зависимост от големината и сложността на детайла.

 

🌟 Урок по класически индийски танци:
Впуснете се в пътешествие на ритъм, изящество и изразяване. Отключете вратата към света на класическия индийски танц:
Присъединете се към нас за един обогатяващ урок, където ще изследваме красотата, комплексността и мистиката на тази древна традиция.

 

🌸Сари феерия:
Пригответе се да уловите същността на индийската мода и елегантност – Катя ще ви въведе в изкуството на драпиране на сари – емблематичната индийска одежда, актуална от древността до днес. От пъстрите цветове до сложните комбинации от плисета, всяко сари се превръща в уникален израз на индивидуален стил. Опитът на Катя ще превърне обличането на сари в едно прекрасно изживяване, позволявайки на дамите да изследват различни стилове и да оценят разнообразието на това традиционно облекло. Всичко това ще се случва на фона на безкрайните истории от пътешествията на Катя в Индия.

 

🌟 Рисуване с къна: С талантливата художничка Мани @Henna Nomad ще се потопите в изящния свят на мехенди. Известна със своите сръчни ръце и прекрасни дизайни, Мани ще ви украси със зашеметяващи рисунки с къна, където всеки щрих отразява красотата и символиката на традиционното индийско изкуство. Нека ръцете ви се превърнат в платно за творчеството на Мани, докато опознавате вековната традиция. Сложните дизайни на мехенди не само ще добавят нотка елегантност, но и ще служат като начало на разговор, насърчавайки усещането за връзка с богатото културно наследство.

 

Защо да присъствате:

🌟 Празнувайте женствеността: Класическият индийски танц, предлага пространство за жените да изразяват себе си свободно и да се радват на красотата си. Облечени в сари и великолепно изрисувани с къна ще отдадем почит на божествената женственост чрез движение, музика, цветове и аромати.

🌿 Физическо и емоционално здраве: Изпитайте радостта от движението, докато изследвате плавността и изяществото на класическия индийски танц, подхранвайки тялото, ума и духа си в подкрепяща и овластяваща среда.

🌟 Общност и връзка: Свържете се с общност, къде се споделят вашата страст към Индия, танца, творчеството и себеоткриването. Изградете приятелства и трайни спомени, докато се впускате в това трансформиращо пътуване.

🌸Местата са ограничени, така че резервирайте своето място днес. Не е необходим предишен опит!

ЛунаРа Йога е перфектното място за тази културна феерия. Уютна зала ще ви накара да се отпуснете и насладите пълноценно на преживяването.

Не пропускайте тази уникална възможност!

 

За Катя:
Катя Тошева е артист, намерил вдъхновение в културата на Индия – страна, с която чувства дълбока и емоционална връзка. Доверявайки се на сърцето си тя се отправя на безкрайно пътуване в дълбините на индийският класически танц.
Изучава три класически индийски стила – одиси, катхак и бхаратанатям и богатата фолклорна танцова традиция с уважавани и международно признати учители и изпълнители.
Следвайки мечтите си, тя основава училище за индийски танци „Kаya”, където с радост и ентусиазъм споделя знанията и интересите си.
Катя следва Индийско културознание и обществознание в Софийски университет. Активно организира и участва в събития, посветени на традициите на Индия, в България и извън страната, както и представя българската култура и танци в Индия. Поканена е да подготви танцова програма при посещението на Президента на Индия, както и за редица събития, организирани от Посолството на Индия. Нейни изпълнения са високо оценени в Гърция, Кипър, Испания, Франция, Сърбия и Индия, където тя предизвиква интереса на медиите и нейни интервюта са публикувани в едни от най-четените печатни и електронни издания, както и излъчени по държавните телевизионни канали Lok Sabha и Doordashana. Интервю на Катя и съпругът и Росен Генков за BBC News бе преведено на тамил, телугу, хинди и английски и надхвърли 3 милиона гледания.
При последните си пътувания в Индия, Катя успешно провежда серия от семинари по български народни танци в редица университети и училища в цялата страна, между които Benares Hindu University – най-големият университет в Азия, а съвместно с нейни ученички представя български фолклорен концерт в в Тривандрум и Кочи, Керала, както и в Катхак Кентра, Делхи – най-престижната академия за изучаване на класическия стил катхак.
Катя можете да откриете на
FB\Insta @Katya Tosheva
FB Индийски танци Kaya Dance School
FB Катя Тошева

 

 

Ето какво казва Маноела за себе си:
Здравейте приятели на красивото изкуство Мехенди!
Не съм класическият хена артист, който копира символи и правила. Не съм и човекът от курортите, който просто прави временни татуировки. Аз съм артист, който смесва миналото и настоящето от цял свят.
Обичм индианците и техните мотиви. Обичам Африка и нейната геометрия. Обичам Индия и цветята и. Обичам българските шевици и прабългарските символи. Обичам да споделям опита си и да трупам нов.
Не обичам да копирам! Винаги искам да има поне една точица от мен.
Приятно ми е да се запознаем – аз съм HENNA NOMAD!
Казвам се Маноела Игнатова и зад псевдонимa HENNA NOMAD се крие художник с къна от град Пловдив, България.
През 2012 година стартира моето приключение в света на Мехенди. За мен рисуването на тялото с къна е като медитация – голямо вълшебство и абсолютно удоволствие.
Силната връзка с растението получих като дар от Вселената в труден за мен период. Къната ми показа един различен и уникален начин да се свързвам с женската енергия. Благодарение на това изкуство аз успявам да се съсредоточавам, да се чувам и разбрах, че мога да давам подкрепа на дамите, да им покажа как да се зареждат с любов, как да засилят своята женственост, увереност и вяра в себе си.
На това занимание може да се гледа и като на работа, но аз предпочитам да го приемам като начин да попътувам, да срещна прекрасни хора и, не на последно място, да се заредя със … себе си!
Рисувам от много години и идеята да използвам човешкото тяло като платно беше вдъхновяваща за мен.
Започнах да рисувам мандали на хартия по време на първата ми бременност. Тогава попаднах на изображения рисувани с къна. Почуствах ги много близки. Разпознах се в тях.
Светът на символите винаги ме е изпълвал с възхищение, защото от много мъничка чувствам, че живота не е само това, което виждаме на повърхността.
Възхищават ме неща, които повечето хора не забелязват -невидимата част на този свят, животът извън физическите параметри. Сигурна съм, че всеки е имал такива усещания, дори за кратко, когато е сам в природата, в моментите между вдишванията или пред огъня с приятели. Това са нещата, които ме карат да се вълнувам, които ми дават сили и вдъхновение.
Не винаги обаче разбирам какво буди възхищение у другите. Така изпитах нужда да споделям.
„Силата на преходните неща“ беше темата на първата ми изложба от Мандали. Включих в нея и рисунките на голямата си дъщеря. Тя беше само на година и девет месеца, но имаше поглед за света около себе си и го изразяваше с бои.
Вниквайки в процеса на създаване на Нетрайно изкуство, усетих в себе си радостта от временното… И някак неусетно се стигна до заниманията ми с Къна. Решавайки да правя това, усетих в себе си спокойствие, търпение и удоволствие от факта, че хората, на които го предлагам ме разбират и участват наравно с мен в сътворяването на тази Магия.
Често ме питат какво означават символите, които използвам в работата си. Всъщност, аз не подчинявам работата си на философията, родила това изкуство. По-скоро се опитвам да създам радост в клиентите си, предавайки моите усещания от досега с Къната. Най-щастлива съм, когато човекът срещу мен започва да си мечтае какво да получи, когато вложи намерение в рисунката си и ми се довери. Така заедно творим и правим магията реална.
Послевкусът от споделеното удоволствие ме зарежда за дълго време и ме мотивира за нови идеи.

 

Нямаме търпение да споделим това пътуване с вас! 🌺💃🎶

LunaraYoga | 2024