Пловдив Опълченска 13

0882034121

Празничен уикенд за рождения ден на студиото – Розобер, Звуколечние от Индия и сърдечен мастър клас 1-2 юни 2024г.

За да отпразнуваме рождения ден на студиото, тази година подготвяме невероятно преживяване! Специален гост ще бъде учител по нада йога и музикант от Индия – Буван Чандра. Ще срещнем българските с индийските традиции в един незабравим уикенд, в който ще берем рози, потънем в дълбока звуколечебна сесия с индийски ситар, както и активираме сърцето в мастър йога клас с музика наживо!

 

 

Розоберът е стара българска традиция, която е много повече от работа. Тя е истинска магия! Пристига се на розовото поле преди изгрев, посрещнати от утринна свежест и птичи песни. С първите лъчи на слънцето розите започват да пускат аромата си. Минаваме ред по ред, обляни в този аромат и събирайки розови цветове. Сърцето се опиянява, я умът притихва – природна медитация.

Повече информация по организацията на розобера, след записване. Всеки сам ще си организира нощувка предната вечер в района на розовото поле, което е до Панагюрище. След розобера ще има възможност да се посети розоварна и да си вземете цвят от рози, розова вода или други продукти.

 

 

Следобед се прибираме към Пловдив, където залата ще бъде подготвена със свежонабраните рози за поредното магично преживяване! Тук, гостът ни от Индия – Буван Чандра ще ни разкаже малко повече за силата на звуците и нада йога (йога на звука), както и ще ни поведе в сесия по звуколечение със ситар, докато се отпускаме обгърнати от розово ухание.

 

Едни от ключовите ползи на Нада йога и звуколечението са постигане на спокойствие и отпуснатост на съзнанието. Чрез съсредоточаване върху звуковите вибрации създадени от инструмент или глас, ума се укротява за да постигнем състояние на дълбока медитация. Практиката подобрява емоционалното състояние, като освобождава натрупаното в нас напрежение и ни изпълва с усещане за вътрешен мир и блаженство.

 

Звуколечението е древна практика, използваща специфични вибрации и честоти, които взаимодействат с човешкото тяло, насърчавайки го да се отпусне, освободи от натрупано напрежение и възвърне към равновесие и вътрешна хомеостаза. Терапевтичната сила на звука се простира извън представата за слуха. Достига до ядрото на нашата биология, въздействайки на всички клетки и тъкани по многосъставен начин.
Някои от ползите при работа със звук са подобряване на съня, уравновесяване на кръвното налягане, намаляване на хронични болки, подсилване на имунната система, повишаване на креативността и интуицията и много други.

Науката зад звуколечението е базирана на идеята, че всичко във вселената е направено от енергия и има честоата на трептене.

 

По своята същност, индийската традиционна музика е духовно преживяване и се използва в Нада Йога. Тя възниква с напяването на мантри от Ведите (древни книги на духовното познание), предимно от СамВеда. С времето музиката еволюира и се разраства, срещайки се в обреди и ритуали из храмовете, като започва да се използва за молитви, поклонение и медитация.

 

Основната структура в индийската класическа музика е Рагата. Рага буквално означава „да оцветиш съзнанието и духа“, като отвежда и двете към състояние на издигане и повишаване на вибрациите. Всяка Рага е специфична комбинация от тонове, която действа като формула или сутра, носейки отличителни усещания, възприятия и емоции. Традиционно всяка Рага е характерна за определен сезон, време от деня и има различна функция. Някои са създадени да приповдигат духа и енергията, други да я успокояват, но всички привикват в нас дълбоки емоционални състояния.

 

А ситарът е изключитено интересен древен индийски струнен инструмент, създаващ в пространството силно вибрационно поле, което прониква през всяка наша клетка. Не пропускайте да се потопите в магията на ситара, тъй като рядко може да бъде срещнат в България!

 

 

Следващият ден ще се гмурнем също така надълбоко със специално подготвен Йога Мастър Клас за разгръщане на сърцето. Ще останем обгърнати в розовото благоухание. Розата е едно от най-силните растения свързани със сърдечната чакра. Започваме със задействане на тялото за отваряне на Анахата чакра, като йога потокът от асани ще се носи по специфични Раги свирени наживо за нас на ситар. Ще завършим с медитация за благодарност и любов, и подсилване на сърцето си, докато се вслушваме в неговият шепот.

 

 

 

❗Програмата в събота е подходяща за абсолютно всеки, мастър класът в неделя сутрин е подходящ за хора с опит в йога поне 2години.

 

 

Програма:

01 юни /събота/
~05:00 Розобер по изгрев, възможност за посещение на розоварна и горска разходка. (безплатно)
17:00 – 19:00 Йога на звука и Звуколечение със ситар в легло от рози. (55лв.)
19:00 – 20:00 Почерпка
02 юни /неделя/
09:00 – 12:00 Розов Йога Мастър Клас и медитация за сърцето с музика наживо. (75лв.)
12:00 – 13:00 Почерпка

Отстъпка за двете практики: 120лв.

 

Записване с предплащане в студио Лунара йога.
За информация пишете по вайбър на 0895096522 – Евелина (асистент в студиото)

 

Организатор/Йога Учител:
Криси
Кристина е един гражданин на света, вдъхновен от изобилието уникални култури, които е изследвала в продължение на повече от десетилетие номадски живот на 6 континента.
Международен учител 700YTT, със световнопризнати квалификации и обучения в областта на йога (200YTT Yoga and Еnergetics, Bali, Indonesia 2015; 300RYT Yoga, Tantra and Shamanism, Ecuador 2021; 200YTT Nada Yoga, India, 2024) и фитнес образованието (Australian College of Sport and Fitness, Melbourne, Australia 2016), с опит в преподаването в повече от 5 държави през последните 10 години. Учейки се и попивайки от различни направления и учители по целия свят, тя ще създаде за вас клас, който комбинира едни от най-ценните техники и практики на множество йога течения и стилове.
Преди 7 години се завръща в България и живее в Пловдив, където отваря йога студио ЛунаРа Йога.
Водена от дълбоката си автентичност, тя разпръсква положителна вибрация, зареждайки всеки в класа й.

 

Гост/ Нада Йоги и музикант:
Буван Чандра
Израснал в Хималаите, с магистърска програма по йога от Uttaranchal Sanskrit University, Буван Чандра е признат професионален музикант в индийската класическа музика и нада йоги. През 2008 основава Организация по Нада Йога, за да споделя познанията си в тази сфера, като от тогава започва да организира и ежегодишният Международен йога музикален фестивал в Ришикеш. Активно взема участие в организацията на множество йога фестивали, семинари и музикални концерти из Индия и по света. Обогатен от многогодишния си опит и осъзнавайки сложната връзка между музиката и енергийното тяло на човека, той създава холистичен подход към йога чрез науката за звуците (Нада), като по този начин представя един нов прочит на йога практиката. Чрез интензивни проучвания върху Нада Йога, той създава многообразни нови техники за обогатяване на йога преживяването. Неговото изпълнение на ситар, може да пробуди в слушателя най-съкровени чувства и да ободри енергийните потоци (надите). Буванджи е един от малкото квалифицирани водачи, способен да Ви поведе през практичните елементи на Нада Йога.

LunaraYoga | 2024