Пловдив Опълченска 13

0882034121

Индивидуални сесии по звуколечение

Хафез, велик суфи от 14в., разказва следната история:

 

Бог направил глинена статуя по свое подобие, но когато помолил душата да влезне в нея, тя отказала. Нейната природа е да бъде свободна и нежелаела да бъде ограничена от форма и затворена в границите на тялото. Тогава Бог помолил ангелите да запеят. Душата изпаднала в екстаз и за да може да чуе ангелската музика по-добре, влезнала в тялото.

 

 

Индийската духовна традиция казва, че със звукът Ом, вселената е създадена.

 

 

Според библията, в началото бе Словото и Словото беше у Бога и Словото бе Бог. (Йоан 1:1-18 )
Всичко започва със звук и звукът е във всичко.

 

 

Звуколечението е мощна практика на алтернативното лечение, която комбинира различни инструменти, звуци и глас за да подобри състоянието ни на многоизмерно ниво. Нашето ествствено разположение, е това на равновесие и когато сме в него, сме здрави. Всяка болка, травма, болест, започват с излизането ни от баланс. В днешно време е силно присъщо да сме неуравновесени, поради натовареното ежедневие, високите обороти на които живеем и всички технологии и електромагнитни облъчвания около нас. От изключителна важност е да даваме възможност на телата ни (физическо, енергийно, ментално, емоционално) да се връщат към баланс. Звуколечението е прекрасен начин да задействаме парасимпатиковата нервна система. Това е начинът на тялото да се възстановява и самолекува. Успяваме да успокоим цялото си същество, създавайки поле на вътрешно притихване и дълбока хармония.

 

 

Какво представлява сесията:

 

Ще се разположите удобно легнали или седнали, според нуждите на тялото. Всеки път ще работим с определена тема, която може да изберете Вие, или аз да намеря интуитивно. Повеждам Ви в кратка водена релаксация за отпускане на тялото, както и подготвям полето за работа, като синхронизирам моята аура с Вашата (способ от краниосакралната терапия). Едно от най-силните ми умения е да поддържам и подкрепям енергийното поле, което е най-важното нещо във всяко алтернативно лечение.

 

След това ще започна да използвам различни мелодии/мантри от традиционните индийски рааги на хармониум. Древната индийска музика е богатство на тоналности и вибрационни комбинации, които могат да отключат в нас определени настроения, чувства или области от енергийното ни тяло.

 

Същинската част е работата с тибетски купи, чийто вълни ще проникват в телата Ви. Те могат да бъдат разположени около Вас или по тялото Ви на определени енергийни центрове или марма точки. Всяка купа резонира на различна чакра и ще наблегнем най-много на чакрата свързана с темата на работа за съответната сесия. Като допълнение, могат да се използват и други музикални инструменти като тъпан, коши камбанки, чимбали, камертони и др.

 

Преди сесията ще обсъдим подробно всички нужди, които имате и способите които да използвам за да ги посрещна.

 

 

Какви са ползите от звуколечение:

 

-Преборва се с безсъние и нередовен сън.
-Освобождава от натрупано напрежение и стрес.
-Помага при тревога, депресия, паник атаки.
-Засилва имунната система.
-Подобрява настроението.
-Повишава нивото на енергия.
-Възстановява силите.
-Подобрява творческото мислене.
-Нормализира кръвното налягане и нивото на холестерол.
-Връща всички системи в тялото към равновесие.
-Отпуска и успокоява.

 

 

Времетраене: 1 час
Стойност: 90лв.
Възможни часове:
Неделя от 14:00; 15:30 и 17:00.
Само с предварително записване на 0882034121.

 

 

За мен:

 

Здравейте, казвам се Кристина и за мен ще е удоволствие да се запознаем, ако все още не сте част от приятелската ни групичка.
Учителка по йога съм и собственик на Студио ЛунаРа Йога. Израствайки в нехармонизирана семейна среда, развих дълбоко умение на емпатия и мога да чувствам и чета средата и хората около мен. В допълнение, около десет години живях номадски в множество различни държави (из Европа, Азия, Америките, Африка, Австралия), и така излагайки се на влияние от различни култури, характери и привички, развих още по-силна осезаемост за енергийните полета на хората и техните нужди. Още в първото ми обучение за учител по Йога от Бали преди 10г., започнах да работя на енергийно ниво, тъй като бяхме обучени и в краниосакрална терапия. Тя използва естествените биовълни на гръбнака, за да насочи енергията там където е нужно. Вече доста години по-късно и след множество обучения, последното такова, ме привика изключително силно. То бе по Нада йога (йога на звуците) в Индия, където ни обучиха в традиционна индийска музика и звуколечение. Потопих се в един нов свят на музика, тоналности и вибрации, който ме завъртя във вихър и ми показа липсващите досега парченца около мен. И така, използвайки дълбоките си енергийни умения и познания в звуците, ги съчетавам за да предоставя за Вас вълшебна индивидуална сесия по Звуколечение.

 

 

Намасте!
Криси

LunaraYoga | 2024