Пловдив Опълченска 13

0882034121

Класове

Раджа Йога Флоу

Раджа йога е основната форма на йога, като останалите стилове (класическа, хата, виняса, ащанга, кундалини…), произлизат от нея. В превод от санскрит Раджа означава кралски, или това е кралският път на йога. Раджа се отнася към йога не само като цел, но и като методи за постигането на тази цел.  Контрол на ума и тялото със силен акцент върху медитация и енергетика.  Практиката е различна всеки път, обхващайки техники от разнообразни йога стилове и зависи от насочеността на класа за деня и енергията, в която сме. Тъй като Раджа йога включва и трите измерения на човешкото съществуване (физическо, умствено и духовно), тя ни дава възможност да постигнем баланс и хармония на всички тези нива. Започваме с 10-15мин. медитация и пранаяма, продължаваме с асани и приключваме с 20-30мин. релаксация. Често се движим плавно, в поток (Flow) за да избегнем сухотата и строгостта характерни за традиционното представяне на йога. Класът е подходящ за хора с основни познания в йога и опит в асана практиката поне 6 месеца или преминат курс за начинаещи.


Кайвалядхама Йога (напреднали)

Кайвалядхама Йога напреднали – Асана, Пранаяма, Бандхи, Медитация и Релаксация – Часът се води по традицията на Кайвалядхама Йога Институт Индия – най-старото училище в света по Йога.
Класът се препоръчва на практикуващи поне 2 години Йога.  Ще бъдат застъпени Асани както от Класическата Хатха Йога, така и динамични елементи от Ащанга и Виняса Йога.
Задължително ще присъства Пранаяма, като добре е да имате опит и с изчистващите упражнения Капалабхати ( 3 кръга по 100 ) . Ще се прилагат Бандхи.
Медитация и заслужена Релаксация ще бъдат за край на часът.


Кайвалядхама Йога (начинаещи)

Кайвалядхама Йога начинаещи с музикална релаксация – Часът се води по традицията на Кайвалядхама Йога Институт Индия – най-старото училище в света по Йога. Упражненията са насочени към раздвижване, огъвкавяване, поддържане на тялото в изправност, връщане на тялото в хармония и състояние на спокойствие и радост.
Всеки час ще правим различни тематични раздвижвания – тазобедрени стави, гръбначен стълб, врат и горна част на гърба. Присъстват и задължителни упражнения легнали по гръб, по корем, седнали, изправени и балансиращи.
Освен Асани – физически упражнения на тялото, ще присъстват и Пранаяма – дихателни упражнения за стимулиране на белите дробове и успокояване на ума.
Часът ще завършва с релаксация с музикални елементи.
Часът е подходящ за напълно начинаещи в Йога, както и за напреднали, за хора, които имат  ставни проблеми, болки в гърба, както и за всеки, който иска по-лека и спокойна класическа Йога.


Кундалини йога

Кундалини йога е древна система, която прилага на практика принципите и философията на тантра – древното учение за физическо, умствено и духовно усъвършенстване. Целта на кундалини йога е пробуждането на жизнената енергия – духовната сила, която е в латентно състояние във всеки човек, изобразявана като навита змия в основата на гръбначния стълб. Наричат я йога на осъзнаването – мощна техника, която внася баланс в тялото, ума и душата. Тя помага да се възстанови хармонията в енергийните центрове (чакри) и да задейства скрития ни психически и физически потенциал. Кундалини йога е изключителен метод за пълното разгръщане на съзнанието, любовта и свободата.

Практиката трае около 90 минути и включва крия (серия от статични или динамични йога пози с определена последователност и конкретна цел), дълбока релаксация, медитация и пранаяма (дихателна практика). Практикуването на криите и медитациите имат специфичен ефект. Те са перфектно проектирани набори от упражнения, предназначени да произведат фини въздействия върху цялостния Аз. Всеки път практиките са различни, но стремежът е един – пробуждането и разгръщането на нашия енергиен потенциал.

Класовете са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали. Заповядайте с удобни дрехи, за предпочитане в бяло.


Йога за бременни

В класът Йога за бременни с Елица, ние усвояваме лесни пози за тялото, с които укрепваме и подготвяме тазовото дъно, поддържаме кръста и гърба в състояние без болки, грижим се за промените в тазобедрените стави и отоците по краката.

Разучаваме дихателни упражнения, с които да подпомогнем напъните, техники за бързо разкритие.

С помощта на пренаталната психология ние се свързваме на по-дълбоко ниво с бебето, даряваме качества и утвърждения за лесно раждане.

И разбира се – имаме най-вълшебната релаксация!
Елица води Йога за бременни от 2014г, когато самата тя е бременна. Помогнала е на много жени да имат лека и спокойна бременност.

Часовете за бременни са подходящи и за след раждане, както и за начинаещи небременни жени.

Имаме подарък 20% отстъпка от пълен видео курс Йога за бременни, за всяка жена, която предплати 4 занимания напред.


Power up!

Power up! е клас, който се роди съвместно с Вас.

След един мастър клас за третата ни чакра, всички бяхме с такъв заряд и сила, че взаимно усетихме, че това трябва да се случва по-често. Или цитирайки Ви – „Поне веднъж в месеца“. Съгласна съм. Винаги имаме нужда от допълнителна мотивация и повече разпалване на вътрешния огън. И така, една нажежена събота в месеца го случваме.

Това е клас, базиран на елемента огън. С други думи е силен, мощен, предизвикателен, но и зареждащ. Динамиката е висока, с акцент върху ядрото и слънчевия сплит.

Стилът е предимно виняса/пауър йога, но третата чакра (с която работим основно), предразполага и към използване на елементи от аеробика, фитнес, бойни изкуства и тренировъчни военни лагери.

Често ще експериментираме с напреднали йога пози, за които се изисква повече сила. Включени са мощни дишания, но и заслужената релаксация накрая.

Музикалният съпровод не е типичният йогически, а силно нахъсващ поп/рок, който да ни амбицира и поддържа ритъма.

Ефектите от класа са повишаване на жизненост, тонус, мускулна сила, подвижност, метаболизъм и разбира се горене на мазнини.

На психическо ниво работим за мотивация, увереност, самочувствие, воля, самоуважение.

Класът е подходящ за атлетични хора, с опит във физическите упражнения и телесната култура.

За всеки който иска да стопи мазнини, подобри настроението си, приповдигне духа и повиши самочувствието си!

Следете графика и ФБ страницата за дати на провеждане всеки месец.


Ин Йога

Ин йога е една вълшебна практика на пълно отпускане. Да се предадете на тялото си. Когато практикуваме Ин, всъщност практикуваме изкуството да пуснеш. По време на Ин йога се наслаждаваме на автентична форма на тялото, без усилие и натиск. Неподвижност и мекота. Работим с проникване в дълбоките ни слоеве – сухожилия, стави, фасция. Също така и в синхрон с китайската медицина – често практиките са насочени към стимулиране на определни меридиани за органите ни – сърце, бели дробове, бъбреци, черен дроб и т.н. Характерното за тази практика е наместване в пасивна поза (обикновено седнала или легнала), отпускане в позата, и задържане на позата от 3 до 5 минути. Колкото повече отпускаме и задържаме, толкова повече тежестта на тялото ни масажира гореспоменатите дълбоки тъкани в нас.  

Подходяща за абсолютно всеки, независимо от възрастта и опитността в йога. Това е лична практика на тялото и практикуващия сам решава как точно да се намести в позата си.


Йога за деца

  1. С децата йога не е просто йога. Залата става вълшебно пространство за движения, приключения, предизвикателства и забавление! Защо подрастващите се нуждаят от йога дори повече от нас?-Йога им помага да разберат и осъзнаят тялото и двигателната си дейност. Тази дълбока връзка ще остане с тях за цял живот.-Способства за изправяне на стойката и израстване на тялото в правилна форма.-Подобрява физическата сила, като едновременно увеличава подвижността и гъвкавостта в една неконкурентна, подкрепяща обстановка.-Подобрява способността им да се съсредоточават и подсилва паметта, което помага в училище.-В тази крехка възраст, когато откриват и утвърждават себе си, йога подобрява самочувствието им, помага им в приемането и развиването на личностните им качества.-Йога учи на самодисциплина и отговорно отношение към себе си и другите.-С редовни дихателни упражнения се подобрява капацитета на белите дробове, регулират се функциите в тялото, не само на физическо а и на емоционално ниво.-Да не забравяме, че не само ние живеем в забързано и стресирано ежедневие, а и децата. С десетки дейности и изисквания към тях, постоянно облъчвани от информация, нивото на напрежение може да е дори по-високо от нашето. Медитационните техники притихват съзнанието и ги учат как да останат спокойни в стресови ситуации.

LunaraYoga | 2024