Пловдив Опълченска 13

0882034121

Как да пречистваме пространството

Мястото на което прекарваме дълго време, влияе върху цялостното ни състояние. Без значение дали това е дом, офис или друго помещение. Както едно пространство се замърсява физически, така и енергията там може да е застояла и изхабена. За това е важно да отделяме време не само за почистване, но и за пречистване.

 

 

Кога е желателно да пречистваме енергията около нас?

 

  • В онези дни, в които не се чувстваме добре – отпаднали сме, изтощени, ядосани, депресирани, самотни – въобще в „кофти“ дни.

 

  • Ако сме били болни – след боледуване е добре да освежим пространството с нова енергия.

 

  • След семеен спор/раздяла – изговорили са се неприятни неща, енергията около вас е натежала – време е за пречистване.

 

  • По време на преход/промяна – смяна на сезони, смяна на работа, на дом, очакване на бебе и всяка голяма промяна в живота. Разчиствайки старото, отваряте място на новата енергия да навлезе.

 

 

Как да пречистим енергийно?

 

 1.  Преди да пречиствате, разбира се трябва да почистите. Няма смисъл да подканвате нова енергия, ако всичко е потънало в прах. Когато разчистим хаоса и безпорядъка, забършем и измием, отваряме приветливо пространство за свежа енергия.

2.  Изберете намерение за мястото – Какво искате да бъде освободено? Как искате да се чувствате там? Например „Искам да пречистя застоялата енергия за да се чувствам спокойна и балансирана“, „Искам да пречистя натрупан стрес от работното си място за да съм съсредоточена и продуктивна“. Важно е да го изкажете на глас, за да започнат енергийните вълни да се движат.

3.  Вече е време да пречиствате. Според лични предпочитания, с какво разполагате, това дали сте на път/вкъщи и т.н. може да изберете един от следните методи:

 

 

 

  • Окаждане. Това е един от най-известните методи. Вярва се, че пушекът от определени растения има пречистващ ефект. Според различни традиции и вярвания може да се използва смола, пало санто, салвия, сладка трева, и други местни билки и растения. За по-лесно може да се използват и ароматни пръчици.

 

 

  • Озвучаване. Още един любим метод, при който пространството се пречиства със звуци. Най-добре да използвате звуци на живо – тибетски купи, звънци, тъпани, глас (мантри, песни), дори пляскане. Но може да използвате и записи от интернет, има достатъчно видеа с пречистващи инструменти и звуци.

 

 

  • Визуализация. Също силен начин да пречистите, особено ако не сте в настроение за шум или пушекът ви е неприятен. Седнете на тихо и спокойно място, затворете очите и започнете да визуализирате силна бяла светлина, която изпълва всяка стая. Светлината изсмуква всяка отрицателна енергия, оставяйки само силни и чисти вибрации.

 

 

  • Етерични масла. Може да ги използвате в дифузер или в бутилка със спрей. Изберете любим аромат или масло с пречистващо свойство – лавандула, салвия, лимон, хвойна, кедър. Може да направите и микс от няколко подходящи. Пръскайте свободно в прострнаството и около вас.

 

 

  • Кристали. Кристалите са дарове от Земята и носят със себе си силен енергиен заряд и вибрация. Освен това, изглеждат готино. Селенит е чудесен камък, който пречиства аурата и отблъсква отрицателни вибрации; може да бъде поставен до врата или прозорци. Черен турмалин е също мощен защитник и е хубаво да го разположите по ъглите на стаята или също до вратата. Апофилит пречиства от ниски вибрации и е чудесен за големи помещения посещавани от много хора. Хематитът е още един вариант за предпазване от негативни вълни.

 

 

  • Сол. Солта е начин за пречистване от древни времена. Има различни начини за ползване. Пуснете хималайска солна лампа в стаята. Разредете морска сол с вода в спрей бутилка и пръскайте помещението. Сипете сол в купа и дръжте до входната врата. Поръсете с морска сол ъглите на стаята, прага на входната врата, первазите на прозорците, като предвартелно сте почистили тези места. Може да оставите за 1-2 дена и след това да изметете/почистите с прахосмукачка.

 

И разбира се проветрявайте. Най-простичкото нещо което можем да направим е сутрин да отворим прозорците и позволим на пространството да диша, правейки път за новата енергия както за дома, така и за нас.

 

 

Направете пречистването на пространството част от вашата рутина и много скоро ще се чувствате по-леки, свежи, и вдъхновени за всеки нов ден!

 

 

Намасте,

Криси

LunaraYoga | 2024